Bestuur Stichting Cash2Grow

Bruno Molijn, penningmeester

Bruno Molijn, penningmeester

Bruno werkt sinds 1997 bij Oxfam Novib als specialist in microfinanciering. In die hoedanigheid heeft hij veel ervaring met spaarkringen in de Derde Wereld. Hij beoordeelde subsidieaanvragen van lokale en internationale organisaties voor spaarkringprogramma’s en bezocht deze kringen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. In samenwerking met Oxfam Amerika organiseerde hij voor de kantoren van Oxfam in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een tweedaagse workshop over spaarkringen in Den Haag (2016).

Peer Smets, secretaris

Peer Smets, secretaris

Peer werkt als universitair docent bij de afdeling sociologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij heeft naast de stedelijke problematiek ook spaar- en kredietgroepen onderzocht in India, Zuid-Afrika en Nederland. Peer Smets bestudeerde de werking en het management van deze groepen en hoe deze bijdragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden van deelnemers. Deze inzichten zijn vastgelegd in diverse publicaties.

Marie Antoinette de Veth, voorzitter

Marie Antoinette heeft veertig jaar werkervaring in binnen- en buitenland. Zij was lid van de directie van Vrouwenvakschool Alida de Jong te Utrecht, een school voor herintredende vrouwen, die in het verleden te weinig kans hebben gekregen om een passende opleiding te volgen. In dat kader zette zij ook een reïntegratiebedrijf specifiek voor vrouwen op. Vervolgens was zij bovenschools directeur van twee scholen gelieerd aan jeugdgevangenissen. In de laatste jaren voor haar pensioen deed zij interim opdrachten voor jeugdgevangenissen, jeugdzorg en een mytylschool. Ook begeleidde zij startende ondernemers met een migratieachtergrond.

Marije Boekkooi

Marije Boekkooi, bestuurslid en vertrouwenspersoon

Marije werkt als expert bij Duurzaamheid.nl op vraagstukken rondom SDG 11 – inclusieve duurzame steden. Een van haar projecten is SDI – Slum Dwellers International, ‘s werelds grootste organisatie van sloppenwijkbewoners die zichzelf organiseren voor een duurzame, schone en veilige leefomgeving.
Vanuit die rol kwam zij ook voor het eerst in aanraking met spaargroepen, want dit wereldwijde netwerk begint altijd lokaal met vrouwen die in hun wijk een spaargroep opzetten.
Eerder studeerde Marije ‘Maatschappelijke vraagstukken en beleid” aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte daar als onderzoeker/docent. Ze bestudeerde burgerparticipatie en zelforganisatie en promoveerde op de vraag hoe sociale bewegingen worden georganiseerd.

Vanwege verandering van posities in het bestuur zoekt Stichting Cash2Grow een nieuwe penningmeester.

Word jij enthousiast van onze aanpak om middels spaarkringen de sociale en financiële weerbaarheid van mensen met een krappe beurs te versterken? Ben je voldoende financieel onderlegd om toezicht te houden op de financiën en mee te denken over verbetering van de financiële processen en boekhouding? En trek je graag met ons op in een fase waarin we van jonge startende organisatie doorgroeien naar volwassen ondernemende stichting? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees en download de hele vacature penningmeester in pdf

Beloningsbeleid

Leden van het bestuur ontvangen voor de uitoefening van hun functie geen beloning.