nominatie Utrechtse Toegankelijkheidsprijs 2021

De gemeente Utrecht vindt dat iedereen mee moet kunnen doen. Daarom stimuleert zij initiatieven die toegankelijkheid bevorderen. En reikt zij elk jaar de Toegankelijkheidsprijs uit. Dit jaar is Cash2Grow genomineerd.

Cash2Grow maakt sparen voor iedereen mogelijk
Sparen is lastig. Vooral voor wie een krappe beurs heeft. Met een bankpas is het geld zo uitgegeven. Als je niet digitaal vaardig bent, ben je snel het overzicht kwijt. Spaarkringen bieden een oplossing. De leden stimuleren elkaar om geld opzij te zetten en wisselen tips en ervaringen uit. Het sparen kan al met hele kleine bedragen. De groep komt ongeveer 9 maanden bij elkaar, dan worden kleine bedragen samen toch een aardig bedrag. Op deze manier wordt sparen voor iedereen mogelijk.

Spaarkringen geschikt voor laaggeletterden en nieuwkomers
Het materiaal voor leden van spaarkringen is geschreven op A2 niveau. Dit is ideaal voor laaggeletterden en nieuwkomers die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen.

In spaarkringen ontmoeten mensen elkaar echt
In de spaarkringen werken de leden nauw samen. Ze maken onderling afspraken en leren vaardigheden als voorzitten en boekhouden om de spaarkring goed te laten verlopen. De leden leren elkaar goed kennen, krijgen inzicht in hun inkomsten en uitgaven en bouwen onderling vertrouwen op. Zo ontstaat er een veilige ondersteunende groep die jaren kan blijven bestaan. Naast sparen worden ook thema’s besproken zoals nee zeggen, stoppen met shoppen, complimenten geven en ontvangen en meer.

Breng je stem uit
Het publiek en de vakjury bepalen welk initiatief het meest toegankelijk is. De winnaar ontvangt een bedrag van € 3.000,-. Jij kunt Cash2Grow helpen om de Toegankelijkheidsprijs te winnen. Dit doe je door op Cash2Grow te stemmen. Je hebt tot 15 september de tijd, maar breng het liefst vandaag nog je stem uit via www.utrecht.nl/toegankelijkheidsprijs. Dank je wel!