VACATURE COMMUNICATIE- EN PROGRAMMAMEDEWERKER, per 1 augustus 2023

Word jij enthousiast van onze aanpak waarbij middels spaarkringen de sociale en financiële veerkracht van mensen met een krappe beurs wordt versterkt? Heb je goede interne en externe communicatiecapaciteiten en word je blij van een breed pakket van afwisselende taken waarbij je een spilfunctie in de organisatie hebt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over Stichting Cash2Grow

Stichting Cash2Grow initieert en promoot spaarkringen voor mensen met een krappe beurs. Spaarkringen zijn groepen waarin leden van elkaar leren en elkaar helpen hun doelen te bereiken door bewuster om te gaan met geld. Dit bevordert financiële en sociale veerkracht.
We zijn een ambitieuze landelijk opererende organisatie die nog volop in ontwikkeling is. De organisatie bestaat uit een enthousiast team waarmee je nauw zult samenwerken.

Wie zoeken we?

Om onze ambities als kleine groeiende organisatie waar te kunnen maken zoeken we een communicatie- en programmamedewerker die zowel professionele externe communicatie kan verzorgen als bij kan dragen aan interne communicatie, dataverwerking, -analyse en -presentatie, uitvoering van vrijwilligersbeleid en organisatorische ondersteuning. We zoeken iemand die blij wordt van een afwisselende combinatie van praktisch en analytisch werk, sterke communicatievaardigheden heeft en goed kan samenwerken in een divers team.

Wat ga je doen?

Externe communicatie: In samenwerking met de directie zet je de langetermijnstrategie en korte termijn doelen om in een heldere communicatiestrategie die je in hoge mate zelfstandig uitvoert:

 • Je houdt de website (WordPress) up-to-date en past deze waar nodig aan;
 • Je beheert de sociale mediakanalen en produceert content;
 • Je haalt hier actief input voor op bij collega’s en vrijwilligers;
 • Je schrijft teksten voor de website, social media, flyers, nieuwsbrief, jaarverslag, etc.;
 • Je zorgt dat het door collega’s aangeleverde beeldmateriaal hierbij past en doet waar nodig nog wat basis bewerkingen;
 • Je overlegt met en geeft feedback aan de vormgever en webbeheerder.

Monitoring en evaluatie: Je verwerkt data van spaarkringen, analyseert deze en zet dit om in relevante informatie ter ondersteuning van de externe communicatie en verbetering van onze diensten. Daarbij denk je mee over hoe we dit goed in kunnen richten.

Vrijwilligerscoördinatie: Je draagt bij aan de uitvoering van het vrijwilligersbeleid. Hierbij zorg je dat de benodigde gegevens op tijd binnenkomen en verwerk je deze in onze systemen en contracten. Ook plan je online inspiratiebijeenkomsten voor onze vrijwilligers en nodigt ze hiervoor uit. Waar nodig bied je vrijwilligers een luisterend oor.

Organisatorische ondersteuning: Je ondersteunt waar nodig om goede kwaliteit diensten te leveren en interne communicatieprocessen soepel te laten verlopen. Je zorgt onder andere dat regiocoördinatoren en coaches op tijd materialen voor trainingen en spaarkringen hebben en draagt bij aan het verbeteren en waarborgen van interne informatiestromen.

Een dag in deze functie bij Cash2Grow

Je begint thuis met het bijwerken van de mail. Vervolgens maak je een opzet voor de nieuwsbrief en neem je daarin de agenda voor trainingen in de verschillende regio’s mee. Je kondigt de trainingen ook gelijk aan op de website en op social media met een leuke foto van een vorige training. Als dat gedaan is, ga je naar kantoor waar je even kletst over gisteravond en trainingsmateriaal klaarmaakt voor collega’s. Halverwege de middag overleg je met de directie hoe de impactdata van vorig jaar het best in het jaarverslag gepresenteerd kan worden en waarna je contact opneemt met de vormgever om hier verdere afspraken over te maken. Aan het eind van de dag kijk je uit naar de dag van morgen waarop je de gegevens van vrijwilligers gaat bijwerken. Weer iets heel anders.

Welke eigenschappen en kwaliteiten heb je?

 • Enthousiasme voor een innovatieve aanpak in het sociale domein;
 • Affiniteit met het werken met vrijwilligers;
 • Cultureel sensitief en goede communicatievaardigheden;
 • Vlotte pen;
 • Oog voor detail en gevoel voor vormgeving en beeldcompositie;
 • Goede Excelvaardigheden of de capaciteit je dit snel eigen te maken;
 • Ervaring met websitebeheer en social media of de capaciteit je dit snel eigen te maken;
 • Houden van afwisseling en variatie in zowel praktisch als analytisch werk;
 • Capaciteit en interesse om mee te groeien in een veranderende organisatie;
 • HBO of WO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische, informele zich ontwikkelende organisatie. Hierdoor is er veel ruimte is om op diverse vlakken ervaring op te doen. Heb je nog niet alle nodige ervaring, dan helpen we je die op te doen.

We werken veel hybride, maar hebben als jij start waarschijnlijk net een met het OV goed bereikbaar kantoor in Amersfoort geopend, waar ook een werkplek voor jou beschikbaar is. Werkdagen en de hoeveelheid thuiswerken is in overleg.

We bieden een dienstverband voor bepaalde tijd voor 24 uur per week waarbij we streven naar een langdurige samenwerking. Inschaling vindt afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding plaats op basis van de cao sociaal werk met een salaris tussen € 2.395,00 en € 3.653,00 bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een individueel keuzebudget met onder andere een eindejaarsuitkering en loopbaanbudget.

Enthousiast geworden?

Stuur je CV en motivatiebrief vóór 12 juni naar vacatures@cash2grow.nl. Het opvragen van referenties kan onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn. Heb je nog vragen, neem dan contact op met directeur Fransien Wolters via 06-20294931 of f.wolters@cash2grow.nl.

Download de hele vacature communicatie- en programmamedewerker in pdf