Bart (25) startte samen met mensen uit zijn kerk een spaarkring. Hij doet vooral mee voor de gezelligheid, maar ook om beter met geld om te gaan.

Bart vertelt dat het sociale contact fijn is. Iedereen accepteert elkaar zoals ze zijn. Er worden verschillende thema’s besproken en geoefend zoals elkaar aanspreken en complimenten maken. Het oefenen lijkt op een speeltuin of sportschool. Bart zegt dat hij is gegroeid. Positieve feedback geven en te ontvangen gaat makkelijker. Ook zijn relatie met geld veranderde. Hij kocht voor het eerst een portemonnee. Contant geld helpt Bart om bewuster met geld om te gaan.

In de spaarkring zijn verschillende taken. Hoewel Bart daar in het begin aan moest wennen, lukt het hem toch. Hij ervaarde hoe het is om voorzitter te zijn. In het begin durfde hij dat niet, omdat hij niet wist hoe het moest. Na een paar keer meekijken durfde Bart het wel. Het bleek minder moeilijk dan hij dacht. Ook merkte hij dat hij heel goed is in geld tellen. Hij heeft meer zelfvertrouwen sinds hij lid is van de spaarkring. Hij ziet ook de andere leden groeien. Iedereen doet waar hij goed in is.

Bart is blij dat hij mee ging doen aan de spaarkring. Het is een leerzame en fijne ervaring. Je bent met echt geld bezig, maar op een hele andere manier dan normaal. Hij schreef er zelfs een lied over. Hij zong “ik dacht het is saai, maar niets is minder waar.”

Binnenkort beginnen er spaarkringen in Vleuten de Meern, Overvecht en Zuilen, en ook voor andere wijken kan je je opgeven. Net als Bart meedoen? Stuur dan een e-mail naar i.damen@cash2grow.nl. Meer informatie vindt je op: Spaarkringen – Cash2Grow