Lijkt het je leuk om spaarkringbegeleider te worden? Wil je zeker weten of dat iets voor jou is? Neem dan woensdag 3 februari of woensdag 10 februari deel aan onze informatiebijeenkomst. Via ZOOM leggen we je uit hoe spaarkring werkt en wat de taken van een begeleider zijn. Uiteraard heb je ook de gelegenheid om ons vragen te stellen. De bijeenkomsten duren van 09.30 tot 11.00 uur.

In een spaarkring sparen mensen samen. Een spaarkring is een zelfhulpgroep die na een opstartperiode, training en coaching, jarenlang zelfstandig kan functioneren.

Wat doet een begeleider? Begeleiders zijn nodig omdat de groep moet leren hoe het sparen werkt. Je helpt met het maken van afspraken, het verdelen van de taken en het bespreken van dingen die mensen in de spaarkring belangrijk vinden. De begeleiding duurt ongeveer 9 maanden.

Wat moet je kunnen? Je moet Nederlands kunnen spreken en (eenvoudig) Nederlands lezen en schrijven. Daarnaast moet je kunnen rekenen: optellen en aftrekken, met of zonder rekenmachine. Verder moet je goed met mensen kunnen omgaan, gemakkelijk kunnen praten en goed kunnen luisteren. En goed kunnen uitleggen waar een gesprek over gaat. Je houdt je aan afspraken, je kunt een prettige sfeer maken en je kunt de leiding nemen in een groep.

Wat krijg je ervoor terug? Voordat je met jouw spaarkring begint, krijg je een training. Bij de start van jouw spaarkring en ook daarna, bij het begeleiden, helpen we jou. Je krijgt een vrijwilligerscontract, een onkostenvergoeding en een vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur. En na de spaarkringperiode, als je een groep goed hebt begeleid, krijg je een certificaat. Dat certificaat kan jou helpen wanneer je nieuwe spaarkringen wilt begeleiden of als je ánder werk wilt vinden.

  • Vind jij het interessant om meer te weten over spaarkringen?
  • Wil je weten hoe een spaarkring kan helpen versterken, verbinden en inspireren?
  • Juist in deze onzekere tijd?
  • Wil je weten hoe je begeleider kan worden van een spaarkring?
  • Of heb je vragen aan ons?

Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst en stuur een e-mail naar info@cash2grow.nl.

Als je na één van de informatiebijeenkomsten besluit om begeleider te worden, dan volg je bij ons een online training. Deze training houden we elke woensdag vanaf 09.30 tot 11.00 uur in de periode van 17 februari tot en met 17 maart.

Belangrijk: we zoeken voornamelijk geïnteresseerden woonachtig of werkzaam in Utrecht, Den Haag, Schiedam, Groningen, Maastricht, Amsterdam Oost, Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam Noord.