21 februari 2024, heeft stichting Cash2Grow deelgenomen aan een rondetafelgesprek met Hare Majesteit Koningin Máxima en minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen tijdens hun werkbezoek bij socialdebt in Rotterdam

We zijn eerst met jongeren in gesprek te gaan over de stap van het aflossen van schulden naar sparen gaat. Daarna ging het in een rondetafelgesprek met de Koningin, de minister en financiële instellingen verder over verschillende vormen van sparen.

De koningin is vanuit haar werk voor de VN bekend met het sparen in groepen zoals we dat promoten bij Stichting Cash2Grow. Juist het sociale aspect in dergelijke groepen werkt enorm stimulerend om te sparen. Hoe waardevol deze sociale kant van samen sparen is, zien we ook terug in de spaarkringen in Nederland.

Het was een mooie gelegenheid om met partijen als ING, Rabobank, Nationale-Nederlanden en Dappre uit te wisselen hoe ieder op verschillende manieren bezig is met het stimuleren van sparen. Met de bijdrage van de minister werd ook direct de link gelegd naar beleidswijzigingen en plannen van de overheid.

De bijeenkomst leverde niet alleen food for thought, maar vooral ook voeding voor verdere verkenning van hoe we elkaars initiatieven door samenwerking kunnen versterken. De bijeenkomst kwam tot stand dankzij SchuldenlabNL, waar koningin Máxima erevoorzitter van is.