De tijd voor kerst is een drukke tijd rondom de spaarkringen. Na een rustige periode in de zomer starten er in het najaar vaak nog veel nieuwe spaarkringen. Veel al wat langer bestaande spaarkringen sluiten juist weer een periode af voor de kerst om in het nieuwe jaar weer van start te gaan. Ook in Schiedam zijn er in deze periode veel ontwikkelingen.

Drie spaarkringen werden succesvol afgesloten en er zijn twee nieuwe spaarkringen gestart. Bij de Tanchi groep van Stichting Aanzet in Wijkhuis Dreesplein werd onder leiding van spaarkringbegeleidster Janine (tante Jenny) voor de tweede keer goed gespaard door 9 enthousiaste spaarders. En zij gaan door!
Net als de andere spaarkringen die recent hun spaarperiode afsloten. Ondanks initiële terughoudendheid bij de start van spaarkring ‘t Fransje zijn ze nu enthousiast om verder te sparen. Missie geslaagd!

 

Goed voorbeeld doet volgen. De (klein-)kinderen van leden van de Tanchi groep startten precies een jaar geleden met hulp van Janine hun eigen spaarkring, Young Power, met daarin 14 kids tussen 8 en 20 jaar. Wat hebben ze het goed gedaan met hun oudste nichtje als voorzitster! De week voor de laatste bijeenkomst verdeelden zij de lief- en leedpot om voor elkaar een cadeautje te kopen. Een feestje was het dan ook toen én de cadeautjes werden uitgedeeld én het spaargeld werd verdeeld. Van deze groep gaan zo’n 7 jongere kinderen in het nieuwe jaar door als kindergroep en de voorzitster wordt opgeleid tot spaarkringbegeleider.

De nieuwe begeleidster startte ook met een jongerengroep. Zo’n 12 tot 15 jongeren van 18+ jaar gaan maandelijks samen sparen. Een klein deel heeft al meegedaan in de eerdere groep en was zo enthousiast dat ze nu anderen meenemen. In de nieuwe groep gaan ze met ons nieuwe voor jongeren ontwikkelde materiaal thema’s behandelen die aansluiten bij wat zij als jongeren belangrijk vinden.

 

De afgelopen jaren zijn er 6 spaarkringen in Schiedam ontstaan. Drie daarvan zijn al aan hun volgende ronde. Een mooie start voor 2024!