Op zaterdag 12 september hielden we een trainingsdag voor spaarkringbegeleiders. Die vond plaats in het MOC Schilderswijk, in Den Haag. Met 13 deelnemers, uit Den Haag en Amsterdam. Sommige deelnemers zitten al in spaarkringen en zijn geïnteresseerd in het begeleiden van een nieuwe spaarkring. Zo waren er leden van de Dappere Dames Bank uit Amsterdam en van het Hemels Spaarpotje uit Den Haag.

De dag stond in het teken van ‘begeleiden van spaarkringen’. We bespraken de achtergronden van spaarkringen. We simuleerden een spaarkring bijeenkomst. We bespraken valkuilen en succesfactoren. We verdiepten ons in de rol en taken van de begeleider.

Begin november zal de tweede trainingsdag gehouden worden, Die staat in het teken van de thema’s die besproken kunnen worden tijdens de spaarkringbijeenkomsten. Ook worden nog inspiratiebijeenkomsten georganiseerd voor de spaarkringbegeleiders als ze een spaarkring begeleiden. De agenda van deze middagen wordt voornamelijk bepaald door de spaarkringbegeleiders zelf. Deze middagen horen bij de training tot spaarkringbegeleider. Bij het succesvol begeleiden van een groep en het volgen van de training, wordt de spaarkringbegeleider gecertificeerd door Stichting Cash2Grow. Dan kan de begeleider zelfstandig spaarkringen opzetten en begeleiden.